Varmepumpe luft til vand – en fremtidssikker løsning

10 august 2022 admin

editorial

Har du overvejet at skifte til en luft til vand varmepumpe i stedet for det gamle fyr, som hidtil har forestået opvarmningen af familiens hus? Hvis du har svaret ja, så læs videre. Du vil i dette indlæg finde oplysninger om, hvordan en varmepumpe kan hjælpe dig med at spare penge og samtidig beskytte klima og miljø.

Varmepumpen er mere effektiv

Som du ved, er gamle, slidte oliefyr ikke særlig energieffektive. Faktisk er de kun ca. 20 % energieffektive. Det betyder, at for hver 100 brændstof enheder, som du fylder i dit fyr, kommer der kun 20 enheder varme ind i dit hjem. Resten går til spilde.

Varmepumper er på den anden side op til fem gange mere energieffektive. Det betyder, at for hver 100 enheder elektricitet, du bruger til at drive din varmepumpe, får du fem gange så meget varme for pengene.

Ud over at være mere energieffektive er varmepumper også mere pålidelige end ovne. De behøver ikke konstant rengøring eller reparation, og de har en lang levetid. Og da de ikke er afhængige af brændstof, er der ingen emissioner fra varmepumper, hvilket gør dem meget bedre for miljøet.

image

Så hvis du ønsker at spare penge og gøre din del for miljøet, bør du overveje at skifte til en luft til vand varmepumpe. Du vil ikke fortryde det!

Kan jeg selv installere en varmepumpe?

Det er ikke svært at installere en varmepumpe, men det er bedst at hyre en professionel til at gøre det for dig. Det skyldes, at varmepumper skal tilsluttes til dit boligs eksisterende kanalsystem, og det kan være vanskeligt. Hvis du ikke er bekendt med kanalsystemer, er det bedst at overlade installationen af din varmepumpe til en person, der er det.

Hvor meget koster en varmepumpe?

Prisen for en varmepumpe afhænger af størrelsen på dit hjem og den type varmepumpe, du vælger. Som en grov vejledning kan du dog forvente at betale omtrent 100.000 for indkøb og installering af en luft til vand varmepumpe. Kontakt Amalo for yderligere information.

Flere Nyheder