Skal man altid støbe betonelementer?

17 maj 2020 anders_lundtang_hansen

De fleste mennesker forestiller sig nok, at når man skal konstruere noget med beton, så skal det hele støbes, for sådan gør man jo med beton.

Det er givetvis korrekt, at det kan være smartest at gøre, hvis man for eksempel skal have lagt et betongulv. Så er tyngekraften jo med en, og stadset skal alligevel flyde ud og lægger sig i vater, hvorefter det så skal rettes til, glattes ud og størkne.

Men det er ikke altid sådan, man gør det bedst med at lave beton og betonelementer

Hvis du for eksempel nogensinde har set nogle murer af beton, så vil du have bemærket, at de har nogle stålgitre inde i sig.
De er til for at holde sammen på konstruktionen, både når man laver den, men også når den skal stå oprejst udenfor – den skal jo have noget at støtte sig til.

Dog skal meget beton jo støbes alligevel fra bunden af, men det er ikke ensbetydende med, at alle beton-konstruktioner ender med at blive støbt helt færdige fra bunden.

Nogle gange støber man elementer, man skal bruge til at sætte det sammen til de endelige stykker, som man skal bruge, eller man lave delelementerne, som man så sætter sammen på fabrikken, eller hvor de ellers skal bruges.

Der er heller ikke altid, at man støber betonen ude på stedet, hvor opførelsen skal finde sted, for der kan komme mange ting i vejen fra naturens hånd samt vejret, også selvom man beskytter mod dette.

Oftest kan det derfor bedst svare sig at lave støbedelen indenfor, når dette kan lade sig gøre, så man ender med nogle betonelementer, som man kan sammensætte på stedet.

Det kan måske lyde indviklet, og det er da heller ikke noget, almindelige mennesker skal give sig i kast med, så du kan heldigvis altid får dine betonelementer udført til perfektion eller de foreskrivelser, du skal bruge dem til, hos Praefa.dk.

Flere Nyheder