RaskRask: Derfor blev det en iværksætter succes

17 december 2021 Peter Mortensen

editorial

Jeg husker første gang jeg satte mine fødder på HHX jord. Jeg var en ung knægt på 16 år som var taget til åbent hus. På et tidspunkt sidder vi i en stor forsamling og der bliver stillet et spørgsmål.
“Hvor mange af jer drømmer om at blive iværksætter”
Jeg rakte selvfølgelig hånden op. Men hvad der overraskede mig var, at det gjorde alle andre også. Det kan selvfølgelig ikke passe at alle gjorde det. Men jeg husker det som en overvældende skov af hænder der blev rakt op.
Jeg startede på HHX og opdagede at de fleste i min klasse drømte om at blive iværksætter. De fleste af dem forventede endda at lykkes.

Men da vi kom til andet år var antallet af klassekammerater der ville være iværksættere faldet. På tredje år var antallet minimalt. Folk havde opdaget hvor hårdt det var. Antallet af timer de skulle lægge og chancen for at lykkes var for demotiverende. Det lærte mig, at for at blive iværksætter skal man ikke blot brænde for det. Man skal brænde så meget for det, at man er okay med at arbejde 70 timer om ugen i 3 år uden af lykkes og stadig turde håbe på at det lykkes i år 4 eller 5.
I 3 år på HHX forsøgte jeg selv og de andre også at opfinde den dybe tallerken. Men efter jeg selv har arbejdet hos RaskRask, lærte jeg at det er ikke det som det handler om. For ud over viljen til at lægge en utrolig mængde arbejde i det, er der en anden essentiel faktor. 

Hvad er RaskRask?

 

RaskRask er en virksomhed som tilbyder massage i dit eget hjem. På hjemmesiden kan du vælge massør og tidspunkt, hvorefter en massør kører hjem til dig med en massagebriks og giver dig massage.
Udover massage tilbyder de også personlige trænere, frisører og yoga instruktører, som alle kører hjem til dig. Desuden tilbyder RaskRask også ordninger til firmaer, hvor de fx. kan få massage hver anden uge eller firmayoga.

Virksomheden blev stiftet i 2015. I 2019 var der overskud for første gang, med lidt over 160.000 kr. Men årene før var plaget at underskud. I 2018 var årets resultat i underskud med næsten 1 million.
Som jeg nævnte tidligere, så kræver det et utal af arbejdstimer at få det til at lykkes. Og en længere årrække hvor der ikke er overskud. Selvom RaskRask havde underskud i nogle år, var det stadig en stor success som mere end fordoblede omsætningen hvert år

Skræddersyet til det moderne samfund

 

Bag RaskRasks success, ligger der netop en vigtig faktorer som ofte bliver glemt når folk forsøger at opfinde den dybe tallerken.
RaskRask har ikke opfundet noget nyt. Massage er ikke noget nyt og det er personlige trænere og frisører heller ikke. I stedet er det eksisterende services som er blevet skræddersyet til det moderne samfund. Det er netop det som garanterer success.
Det handler ikke om at opfinde noget nyt eller fantastisk. Det handler om at lave en produkt eller service som passer perfekt ind i det moderne samfund. Hvis ikke det gør det, så er det lige meget hvor fantastisk dit produkt ellers er.
Flere og flere får kontorjobs. Det giver de klassiske kontor skader; ondt i nakken, ryggen og skuldrene. Pensionsalderen bliver hævet og flere og flere bliver nedslidte i deres jobs. Samtidig skal det hele gå hurtigere og hurtigere, så flere og flere får stress. Og ingen har tid til at tage sig af sine skader eller problemer. Dette er kæmpe, samfundsmæssige, trends som RaskRask rammer perfekt. De afhjælper de skader og problemer som nutidens job giver. Folk har ikke tid? Så RaskRask leverer ydelsen på en måde så de har tid til det. Ved at massagen bliver i deres hjem kræver det langt mindre tid. Samtidig, da massørerne ikke er bundet af en klinik, kan deres arbejdstider være meget mere fleksible. Det betyder at du kan få massage i dit eget hjem, kl 20 søndag aften hvis det er der du tid.
Om du opfinder et nyt og banebrydende produkt eller du blot skruer lidt på noget eksisterende. Lige meget hvor mange timer du ligger eller hvor dygtig du er. Hvis ikke produktet eller servicen passer ind i det modern samfund, så vil det aldrig lykkes.

Vækster for hurtigt

 

RaskRask vækster faktisk så hurtigt og har så mange kunder, at det har været en udfordring at finde nok massører og frisører.

Massører har været væsentlig nemmere at finde. Det er en branche som allerede har været vant til ofte at være selvstændige eller arbejde deltid og skifte job tit. Derfor havde de nemmere ved at se sig selv i et job med mindre sikkerhed og hvor mængden af arbejde var svingende.
Modsat har almindelige frisør job langt mere sikkerhed en massører. De er mere vant til fast arbejde i saloner. Så selvom der har været kunder til frisører i RaskRask konceptet, har kun få frisører meldt sig.

Dette er også en vigtig pointe når det kommer til iværksætteri. Ja produktet passer ind i det moderne samfund. Men er der medarbejderer nok der passer til det produkt?

Flere Nyheder