Opdater dine kompetencer med efteruddannelse

08 september 2021 Christinna Damkjær

Fremtiden for en ufaglært arbejder kan ofte virke usikker. Arbejdsmarkedet udvikler sig hastigt, og eksperter spår, at det kun bliver endnu sværere at finde arbejde som ufaglært arbejder, end det allerede er i dag.

Det kan ligeledes være svært at kravle op ad karrierestigen. For tidligere generationer af ufaglærte arbejdere var der mulighed for ved hårdt arbejde at bevæge sig sig op gennem en virksomhed og derved opnå større jobsikkerhed og bedre lønvilkår. Nu til dags kræver arbejdsmarkedet i langt højere grad, at man kan bakke sin erfaring op med relevant uddannelse.

Selv hvis man har en uddannelse med sig i bagagen, kan det være nødvendigt at opdatere sine kompetencer. Hvad end man har en erhvervsuddannelse eller en videregående uddannelse, kan man opleve mangel på ledige jobs inden for ens område. Man kan også have uddannet sig til et job inden for et bestemt område, hvor tingene udvikler sig så hurtigt, at den viden, man oprindelig havde, ikke længere er tilstrækkelig.

Forbedrede jobmuligheder med efteruddannelse

Heldigvis kan man med efteruddannelse øge sine kompetencer, og man kan derved øge sine jobmuligheder og fremtidssikre sin plads på arbejdsmarkedet.

Med en gennemført efteruddannelse, får man papir på sine nye kompetencer. Derved har man en solid tilføjelse til sit CV og et bevis på, at man har kendskab til både teori og praksis.

En efteruddannelse er et kursus af kortere varighed, så man hurtigt kan få gavn af sine nye kompetencer. Dette kan også være gavnligt, hvis man allerede har et job, som man ikke ønsker at afbryde.

Mulighederne for efteruddannelse er mange. Der findes efteruddannelser inden for alle sektorer, så det er muligt at finde en efteruddannelse, der matcher dine behov og ønsker, uanset hvilken branche du arbejder eller ønsker at arbejde inden for. Du kan eksempelvis finde efteruddannelse inden for lager og logistik, industri eller transport.

Flere Nyheder