Man kan lave lyddesign på mange forskellige måder til diverse formål!

| |

En verden med lyddesign er faktisk et spændende felt at beskæftige sig med, og derfor findes der mange forskellige uddannelser, der relaterer sig til det at skabe lyde, manipulere med dem og bruge dem i forskellige sammenhænge.

Det kan være fra, at man vil være lydteknikker, lave lyd til musik eller være DJ, og så findes der mange flere afarter af den slags, som vi dog ikke vil komme ind på i denne artikel, da det hurtigt kan blive meget teknisk, og vi vil hellere holde artiklens indhold på et overordnet plan.

Men det er bestemt ikke forkert at sige, at siden man første gang erfarede, at man kunne optage lyde, genafspille dem og reproducere dem for ikke at sige manipulerer med dem, så har den udvikling fortsat i det uendelige siden dag, og forskningen og mulighederne har ikke stået stille siden dengang.

Et eksempel kan være, at man til en koncert skal lave en lydkollage, der skal spilles mellem sangene, eller man skal netop lege lydteknikker for kunstneren, så alt står knivskarpt for både kunstner og publikum for at få en sublim oplevelse – derfor taler man også så tit om akustikken i spillesteder.

Også ved musik kan man have brug for både en producer, der ved, hvordan man optager lyden fra instrumenterne på den bedste måde efter, hvad der giver den bedste effekt og passer til bandet og solisten.

I den situation har man også medarbejdere, der kan hjælpe en til at sætte lydudstyret korrekt op.
Nogle gange vælger man så også at bruge samme producer til at mikse pladen, men det kan man også få en anden mikser til at gøre, så man sender lydfiler til rette vedkommende.

Selv en DJ trykker jo ikke bare ‘start’ og ‘stop’, når man skal afvikle en koncert – det kræver højt kendskab til lydenes muligheder.

Og tro os: vi har dårligt nok berørt overfladen med, hvad der findes af muligheder med lyddesign.

Previous

Få din landbrugsmaskine repareret

Få den rette hjælp til din virksomhed hos en dygtig revisor

Next