Ligger du inde med farligt affald? Få det tjekket efter!

03 august 2021 anders_lundtang_hansen

Hvis man er et firma, som der afstedkommer affald, efter det har udfærdiget, hvad det skal skabe, så har man som regel også en idé om, hvad det er for noget affald, som man ligger tilbage med.

Man har som regel også en ordning til, hvordan man får bortskaffet det efter de gældende regler, så man både tænker på miljøet, økonomien og effektiviteten ved at gøre det.

Nogle gange kan det føles som et større arbejde og tidskrævende at gøre det ordentligt, men det er alt sammen med til, at vi passer på samfundet og forurener mindst muligt.

Man så jo desværre i gamle dage, at man deponerede den slags farlige affald på ulovlige måder, hvor man skjulte det under jorden eller dumpede det i havet. Det skal vi have stoppet.

Men måske tvivler man som privat person på, om man ligger inde med noget farligt affald, som de professionelle skal tage sig af.

Få kigget nærmere på det potentielt farlige affald

Nogle gange ser man det også ved firmaer, hvor man måske falder over noget affald, som man ikke kan huske, hvor det er kommet fra, fordi det har forpuppet sig og gemt sig, mens man var ved at producere noget andet.

Så kan det faktisk have forandret sig i processen med at passe sig selv, og det er den slags, som man blandt andet skal undersøge nærmere, om det så er gået hen og blevet farligt affald.

Man skal nemlig være på den sikre side og ikke tage nogle chancer her.

Og det kan jo også forekomme hjemme hos almindelige mennesker, hvor de lige rytter et gammelt værksted eller andet, og så opdager de noget affald, som de ikke kan huske, hvad det er kommet af.

Har man så en mistanke om, at det er noget farligt affald, så bør man også her få de professionelle til at se nærmere på det, så man ved, om man skal bortskaffe det på en bestemt måde. 

Flere Nyheder