Ledelsesudvikling sker ikke bare fra den ene dag til den anden

| |

Når man er chef i eget firma og har det overordnede ansvar, ikke skal stå til ansvar for en bestyrelse, og de andre medarbejdere godt ved, hvor deres plads i hierarkiet er, så er det lidt nemmere at tage beslutninger, når man ikke skal tage andres besyv med.

Man kan lidt hurtigere komme fra en idé til at iværksætte den, men medarbejderne kan så også føle, at de blot er tandhjul i et større maskineri, og så er det jo ikke sikkert, chefen ved bedst selv, da andres forslag måske kunne hjælpe vedkommende – men det er jo personens eget problem.

Man kan også lidt betragte dette som et diktatur, hvor vi ellers foretrækker et demokrati.

Og et demokratisk foretagende i et firma klarer sig ofte bedre, fordi mange mennesker kommer indover beslutningstagningen med videre.

En ledelse kan være svær at rokke

Pointen med denne indledning er dog, at hvis man er mange i en ledelse, så skal man have alle led med, før man kan rykke sig, og en kæde er som bekendt kun så stærk som sit svageste led.

Så alle parter kan være enige om, at man har brug for ledelsesudvikling, men man er måske ikke enige om, hvordan man skal gøre det, eller hvor længe det skal tage at rykke sig.

Den slags kan gøre det trægt at komme udover stepperne og specielt at nå en deadline, hvis man har travlt, og man gerne vil have alle parter med i processen, så de ikke føler sig tilbageholdt eller ladt i stikken.

Derfor skal man ofte acceptere, at hvis man søger at lave ledelsesudvikling, så kan det komme til at tage en del tid, før man kommer til det ønskede resultat, fordi alle skal være med på lige fod.

Dog er det værd at gøre, så man ikke stagnerer som firma. 

Previous

Frygt ikke sådan noget som et BMS anlæg

Kabelføring = en svær disciplin

Next