Hvornår er det nødvendigt med en gulvafslibning?

20 april 2020 astrid_pedersen

Når dit sæbe behandlede trægulv ikke længere bliver smukt og skinnende ved almindelig gulv vask, er det tegn på at det er tid til en gulvafslibning. Den beskyttende hinde af fed sæbe, som gulvet fik ved sin første behandling, slides med tiden væk. Og forsømmer du blot et par gange den plejende og vedligeholdende behandling med sæbe spåner, som et sådant gulv kræver for at holde sig smukt, vil dette meget hurtigt begynde at udvise tegn på slitage.

Disse tegn udmønter sig først og fremmest i grålige og matte slidspor, der hvor gulvet hyppigst betræde. Sporene består af nedtrådt støv og snavs, og fules ru ved berøring – i skærende kontrast til den behagelige og nærmest bløde overflade, som er karakteristisk for et sæbe behandlet trægulv.

Der ud over vil gulvet have mistet sine vand afvisende egenskaber sammen med sæbe hinden. Du vil således opleve, at spildte væsker ikke længere blot kan tørres op, men vil suges ned i træværkets overfladiske fibre. Her vil de indlejre sig og danne grimme skjolder, som heller ikke kan fjernes ved gulv vask. Og endelig vil gulvet få en øget tendens til at danne splinter i overfladen.

Hvor kan jeg finde en gulvsliber nær mig?

Du vil således få brug for en gulvafslibning, som kan komme de grimme skønhedspletter til livs, samt en efterbehandling, som kan genskabe gulvets smukke overflade. Til dette formål er det en god idé at få fat på en faglært gulvmand. Med en sådan ved hånden er du garanteret det mest optimale resultat af din gulvafslibning.

En gulvsliber med mange års erfaring og tilsvarende ekspertise vil have de bedste forudsætninger for at udføre arbejdet på hurtig og effektiv vis – og rådgive dig professionelt omkring efterbehandling og vedligeholdelse.

Du kan læse meget mere om gulvafslibning, og få et stærkt tilbud, på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder