Gulvafslibning – godt at vide

| |

Det store spørgsmål, når man har trægulve, er, hvordan man får det flot igen. Træ er nemlig et materiale, der holder længe, hvis det bliver vedligeholdt ordenligt, men hvad indebærer det egentlig? Først og fremmest skal gulvet behandles, hvis det ikke er det i forvejen. Det er nemlig efterbehandlingen, som vil passe på dit gulv mange år frem. Der vil dog komme et tidspunkt i dit gulvs liv, hvor lakken eller lignende vil være blevet slidt igennem, eller at træets overflade er ridset og hakket, og så bliver det tid til at slibe gulvet. Det er nemlig den bedste måde at få sit trægulv til at se flot og nyt ud.

Det er dog ikke noget, som bare kan foretages i tide og utide, da gulvet bliver tyndere og tyndere for hver gang, så det er vigtigt, at du vælger en overfladebehandling, som vil gøre det store arbejde ift. at passe på gulvet. Der skal du kigge på, hvor meget slid, gulvet skal kunne tage, hvad for et udseende, du ønsker, og hvor meget vedligeholdelse, du gider. Du kan evt. spørge Gulvkanonen ApS om hjælp.

Overfladebehandlinger

De mest populære overfladebehandlinger er sæbe, lak og olie. 

Sæbe er populær, især sammen med lud, fordi det er en metode til at få smukke og lyse gulve, som passer godt ind i den skandinaviske indretningstradition. Ulempen  er dog, at der skal en del vedligeholdelse til og det er en af de overfladebehandlinger, som lettest tager imod slid. Dog kan den også opfriskes.

Olie er et godt mellem sted imellem sæben og lakken. Den er mere slidstærk en sæben men giver lidt det samme udseende, hvilket mange er glade for. Olie kan også friskes op, men kræver stadig mindre arbejde end sæbe.

Til sidst er der lak. Det er løsningen, hvis man har brug for et slidstærkt gulv.

Previous

Få hjælp til bogføring i Viborg

Vælg det rette konferencecenter i Nordsjælland

Next