Frygt ikke sådan noget som et BMS anlæg

| |

Vi må nok lige starte med at opklare for dig, hvad et BMS-anlæg egentlig er for noget:

Kort fortalt går det ud på at have et system, som der kan overvåge en hel bygning fra selv de mindste bestanddele til de større overordnede ting, så man selv kan regulere dem mobilt eller bede systemet om at gøre den slags for den.

De futuristiske forskrækkede vil nok sammenkæde den slags med et overvågningssamfund og frygte det med at gå ind i en bygning og være klar over, at man bliver overvåget.

Dog er vi jo blevet overvågede længe i form af kameraer, men her har man trods alt at gøre med et system, som der har kontrol over bygningen.

Men kontrollen er ikke den farlige slags, der kan nedbryde din frihed.

BMS-anlæg er til for dig

Du skal nemlig ikke se det som et dystopisk scenarie, hvor man overlader kontrollen af en bygning til en maskine eller et system, så den bliver autonom og kan fungere i sig selv.

Det er nemlig kun på de fornuftbaserede områder, at anlægget er til for, og det er sådan set til gavn for dig, om du bor der, er gæst eller arbejder i bygningen.

Man har nemlig på denne måde kontrol med varmen, energiforbruget og meget mere, så kan man regulere det til løbende, så det passer efter forholdene, og hvad man har brug for uden at misbruge energien og forurene.

Det er jo meget bedre, end at man skal have en vicevært til at rende rundt og indstille temperaturen på for eksempel alle radiatorer, hvorefter man skal kontrollere dette efter med et håndholdt termometer.

Nu om dage kan sådan et anlæg tale sammen og notere selv de mindste udsving helt korrekt – og det vil altid være os mennesker, der styrer den slags i sidste ende.

Previous

Boblekuverter kan genbruges i det uendelige

Ledelsesudvikling sker ikke bare fra den ene dag til den anden

Next