Evnede man bare at have bedre egenkontrol

09 marts 2021 anders_lundtang_hansen

Der er nogle mennesker, der bare hviler så meget i sig selv og har så stor egenkontrol, at man næsten skal brændemærke dem, før man får en reaktion ud af dem, og så er det måske bare en lyd om irritation.

Så er der andre, der kæmper med at kunne kontrollere deres følelser i form af både tårer og vrede. Det er dog mere accepteret ikke at kunne holde igen med tårerne, også selvom man måske bliver set på som grådlabil.

Det er trods alt bedre, end at man begynder at udskeje sig voldeligt ved bare den mindste situation, der ikke går i ens retning.

Den slags mennesker skal man helst arbejde med og sende på vredeskurser, så de kan lære at holde igen med deres følelser og finde frem til, hvorfor de reagerer, som de gør, så de kan komme deres følelsesudbrud i forkøbet og handle mere fornuftigt.

Og så er der også elektronisk egenkontrol, men det er noget helt andet.

Egenkontrollen skal man arbejde med

Det er trods alt kun godt at kunne give udtryk for sine følelser, for det virker heller ikke godt bare at pakke dem væk, for så kan de hobe sig op, så man eksploderer, når man mindst venter det, hvor man også overrasker sig selv.

Folk omkring en tror, at man blev så sur over den givne situation, men det var faktisk bare fordi, man havde holdt igen i så lang tid.

I den slags situationer skal man finde frem til, hvordan man får afløb for de følelser på en fornuftig måde, hvor nogle går til sport, motionerer eller går til koncerter for at komme af med energien.

Men generelt starter det et godt sted ved, at man siger sin ærlige mening om tingene.

Dog skal man så lige passe på, hvem og hvornår man siger det.

Flere Nyheder