Det kan være svært at anspore til lederudvikling

16 januar 2022 anders_lundtang_hansen

editorial

Der er de ting, som man håber, at der sker af sig selv, fordi man synes, at de er nødvendige, mens man andre gange er nødt til at give dem et lille skub eller et stort vink med en vognstang.

Det kan ske med tiden, mens man andre gange gerne have set det sket i morgen end som overvejelser til i overmorgen.

Hvis det handler om andre mennesker, så er det også helst noget, som de skal indse selv, så de er inderst inde motiveret for at gøre det givne, så motivationen er størst, end at man bliver ansporeret til det af andre, så man mere gør det for deres skyld end ens egen.

Dog kan det være svært at komme med et forslag om noget bestemt, man skal tage sig til, fordi det kan føles som en fornemmelse på modtageren – og sætte en i en udsat position.

image

Man kan godt prøve at foreslå lederudvikling

Det kan være sådan noget med, at man har hørt, at der findes god lederudvikling i København, som andre ledere i andre virksomheder har fået en masse ud af, så man tænker, at det er noget, som ens egen chef ville have gavn af at prøve,

Det har ikke noget at gøre med, at vedkommende er en dårlig chef, men selv de bedste kan blive endnu bedre, og det kan være på den måde, at man får nogle kompetencer, som man kan tage med videre og drive virksomheden ind i fremtiden.

Som sagt kan det bare være svært at komme med det forslag, så det kan være, man skal komme med det i små doser og antydninger, så lederen selv kommer frem til, at den givne form for lederudvikling i København er det, som man selv går og mangler.

På den måde er man ikke ved at sætte ens eget job på spil.

Flere Nyheder